Hoefsmid

In een goed uitgerust paardencentrum met smederij leer je vakkundig bekappen en beslaan. Aan een hoefsmid worden hoge eisen gesteld. Je werkt vaak zelfstandig en neemt alle beslissingen over de behandelingen. Je volgt de hoefsmid opleiding in Barneveld. Het is een gedegen opleiding met veel verplichte basislessen en stages waar je de beroepspraktijk grondig leert kennen. Onder leiding van enthousiaste docenten ben je theoretisch en praktisch aan het werk. Uiteraard leer je bekappen en beslaan, maar daarnaast oefen je ondernemersvaardigheden. De opleiding hoefsmid is erkend door de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden.

Johan Folmer, teamleider

"Hoefsmid is een ambachtelijk vak; dat ambachtelijke moet er absoluut in blijven.Tegenwoordig komt de hoefsmid aan huis en beslaat vanuit een mobiele hoefsmederij. Als hoefsmid ga je naar de bedrijven toe."

Toekomstig werk

Met de driejarige hoefsmeden opleiding kom je overal goed beslagen ten ijs. Je kunt een eigen bedrijf runnen of in loondienst aan de slag. Er wacht je een afwisselend en verantwoordelijk beroep waarbij je veel met mensen en paarden omgaat.

Opleidingseisen

- Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte -, gemengde - of theoretische leerweg; óf
- Mbo-diploma Medewerker Paardenhouderij (niveau 2).

Wat leer je

Tijdens de opleiding kom je regelmatig voor praktijklessen naar de smederij op ons paardencentrum. Je leert uiteraard over de bouw en functie van het beenwerk en de gangen van paarden en het daarbij behorende hoefbeslag. Ook leer je communiceren en voorlichting geven over paarden en hoefverzorging.

Open dagen

Heb je belangstelling voor de opleiding? Hoefsmid wordt gegeven in Barneveld. Wil je zien hoe het er bij deze opleiding aan toe gaat? Je bent van harte welkom de school te bezoeken tijdens een van de open dagen.

Inschrijven

Hoefsmid kun je volgen bij Groenhorst Barneveld. Daar kun je je ook inschrijven voor de opleiding.

Vervolgopleidingen

Het diploma hoefsmid is een uitstekende basis voor een bestaan als zelfstandig ondernemer. Je kunt ook verder leren voor een niveau vier opleiding Bedrijfsleider Paardensport of Bedrijfsleider Paardenhouderij.

Feiten op een rij

Duur 3 jaar
Niveau 3
Varianten BOL
Locatie Barneveld
Crebo-code 25467
Mbo bijsluiter BOL