Bedrijfsleider Paardensport

Is jouw droom het opstarten van een eigen sportstal en paarden uitbrengen op wedstrijden? De opleiding Bedrijfsleider Paardensport bij Groenhorst Barneveld helpt je deze droom te realiseren. De opleiding biedt je voldoende bagage om het beste uit je ruitertalenten te halen, maar zorgt ook voor voldoende financiële kennis om op een verantwoorde manier een eigen stal te beginnen. Onze leerlingen leggen de lat hoog ten aanzien van hun eigen sportprestaties en het zelfstandig aan de slag gaan. Na het afronden van de opleiding ben je tevens in het bezit van het KNHS basis instructeurs- of KNHS wedstrijdsport instructeursdiploma (afhankelijk van het eigen rijtechnische niveau).

Wat leer je

Praktische lessen springen, dressuur en terreinrijden vormen naast het leren lesgeven het grootste deel van de opleiding. In het eerste gedeelte van de opleiding verbreed je je algemene vaktechnische kennis, zoals bijvoorbeeld gezondheid, voeding, training, wedstrijdvoorbereiding, parcoursbouwen en uiteraard paardenwelzijn. In het laatste jaar ligt de nadruk op de ondernemerskant van de opleiding. Het schrijven van een ondernemersplan voor een sportstal vormt dan een heuse uitdaging.


Opleidingseisen

- Een vmbo-diploma van de gemengde - of theoretische leerweg; óf
- Diploma op niveau 3 Vakbekwaam medewerker Paardenhouderij of Vakbekwaam medewerker Paardensport.

Voor inschrijving gelden specifieke hippische sporteisen. Je vindt ze in het onderstaande blokje 'Inschrijven'.

Toekomstig werk

Je wordt bijvoorbeeld instructeur basissport/wedstrijdsport, trainer, ruiter of groom. Je kunt ook stalmanager worden of hippisch ondernemer. Vergeleken met andere sectoren van Groenhorst is de kans op werk in de paardensport iets kleiner.
Open dagen

Heb je belangstelling voor de opleiding? Bedrijfsleider Paardensport wordt gegeven in Barneveld. Het is leuk de school te bezoeken en te kijken of deze opleiding echt bij jou past. Kom je naar een open dag? Je bent van harte welkom. 

Maak je droom waar

"Dromen zijn er om te realiseren. Met inzet en talent hoeft het opstarten van een eigen sportstal niet bij een droom te blijven. Wat is er mooier dan dromen om te zetten tot werkelijkheid."

Inschrijven

Bedrijfsleider Paardensport kun je volgen bij Groenhorst Barneveld. Daar kun je je ook inschrijven voor de opleiding. Voor deze opleiding gelden specifieke hippische eisen.

Vervolgopleidingen

De opleiding Bedrijfsleider Paardensport leidt op voor het diploma Manager paardensportbedrijf en is een goede opstap naar het hbo. Ben je ambitieus? Bekijk dan ook de informatie van de hbo-opleiding Hippisch bedrijfskunde bij Aeres Hogeschool in Dronten. Aeres Hogeschool maakt net als Groenhorst deel uit van Aeres.

Feiten op een rij

Duur 4 jaar
Niveau 4
Varianten BOL en BBL 
Locatie Barneveld
Crebo-code 25468