Mbo

Groenhorst is een veelzijdige opleider in het groene mbo. Je kunt hierbij denken aan plantenteelt, veehouderij, voeding, natuur en leefomgeving, outdoor adventure, dierverzorging, toegepaste biologie, bloembinden, paard en styling & design. 

Beroepsgericht mbo

Als je na je mbo-opleiding aan de slag gaat op de arbeidsmarkt heb je allerlei kennis en vaardigheden nodig. Je moet veilig kunnen werken met gereedschap, vakspecifieke technieken beheersen, maar bijvoorbeeld ook samenwerken of weten hoe je met dieren omgaat.


Jouw toekomst start hier

In Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp kun je uitdagend beroepsonderwijs volgen. Je leert op school, maar ook in de beroepspraktijk. Zo krijg je een goed beeld van je toekomstige beroep horen. Ben je benieuwd naar ons mbo? Kom naar een open dag.

Doorleren in je vakgebied

Na je mbo niveau 4 opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding of naar een Associate-degreeprogramma. Een succesvolle doorstroom naar het hbo is het grootst als je kiest voor een hbo-opleiding die aansluit op je mbo-opleiding. 

Groenhorst Almere mbo

BOL of BBL


Hoe leer jij het liefst? Leer je graag op school of liever in de beroepspraktijk? Die vraag is van belang als je een keuze gaat maken uit de opleidingsvarianten BOL en BBL. 

Keuzedelen kiezen

Start je dit leerjaar met een mbo-opleiding? Dan krijg je te maken met keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je tijdens je opleiding verbreden of verdiepen in een bepaald onderwerp. Dit vergroot je baankans en bereid je beter voor op een vervolgopleiding.

BPV (Beroepspraktijkvorming/ Stage) 

Tijdens je opleiding zit je niet alleen in de schoolbanken, maar leer en werk je ook bij erkende leerbedrijven. Dit noemen we beroepspraktijkvorming (bpv). Ben je benieuwd wat bpv precies inhoudt? Klik op de button voor meer informatie.

Opleidingsfolders downloaden

Weet je al welke mbo-opleiding je wilt gaan volgen of ben je je nog aan het oriënteren? Download hier de opleidingsfolder van jouw keuze. Je krijgt dan al een aardig beeld wat de opleiding inhoudt en welke toelatingseisen van toepassing zijn. 

Officiële documenten

Klik op de button voor andere officiële documenten van Groenhorst, zoals statuten en reglementen, klachtenregelingen en het jaarverslag. Je kunt alle documenten downloaden.

Wedstrijd ervaringsverhalen 30 jaar Erasmus+

Ben jij in de afgelopen 30 jaar als student met een beurs van Erasmus+ naar het buitenland geweest voor studie, stage, (kennis)uitwisseling of vrijwilligerswerk? Stuur je ervaringsverhaal op en maak kans op mooie prijzen.

Studie in Cijfers

Bij het kiezen van een mbo-opleiding geeft Studie in Cijfers je belangrijke en objectieve informatie. Handig als je opleidingen wilt vergelijken. Studie in Cijfers is ontwikkeld in samenwerking met JOB, LAKS, FNV Jong, mbo-scholen en het bedrijfsleven.

Studiegids

Bij de start van je opleiding ontvang je een studiegids, met daarin allerlei belangrijke informatie over je opleiding. De gids geeft je een goed beeld hoe de opleiding eruit ziet en wat je allemaal kunt verwachten. De studiegids is ook digitaal beschikbaar op de website van jouw mbo-school.

Herziene kwalificatiestructuur

Het mbo onderwijs gaat veranderen. Om flexibeler in te kunnen spelen op de wensen uit de arbeidsmarkt voert het mbo onderwijs vanaf 1 augustus 2016 de herziene kwalificatiestructuur in.


Keuzegids mbo 2017

In de Keuzegids Mbo 2017 staan de mbo-opleidingen van Groenhorst op de 2e plaats van Nederland. Al vele jaren staat Groenhorst in de Top 3 van beste AOC's van Nederland. Ons mbo onderwijs groeit niet alleen, maar is ook van constante kwaliteit.

Jaarresultaten mbo

Een kleine greep uit het jaarverslag. Hier vindt u de resultaten per school.
 

Kwaliteit van onderwijs

Leerlingen en deelnemers hebben recht op kwalitatief goede opleidingen en examinering op het juiste niveau. Groenhorst heeft een aantal instrumenten om de kwaliteit van het onderwijs, de kwaliteit van opleidingen en de kwaliteit van examinering te monitoren. 

Schoolkosten mbo

De overheid vergoedt een groot deel van de kosten voor het mbo-onderwijs. Niet alles wordt echter vergoedt en dat betekent dat u als onderwijsdeelnemer, ouder(s) of verzorger(s) voor kosten komt te staan. In dit document vindt u alle verplichte en vrijwillige kosten op een rij.

Tegemoetkoming schoolkosten

Voor 16- en 17-jarige BOL-studenten uit gezinnen die het wat minder breed hebben, zijn er onder bepaalde voorwaarden (het netto inkomen van de ouder(s) mag niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm) mogelijkheden voor een tegemoetkoming van de schoolkosten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de schooladministratie.

Daling voortijdige schooluitval 

Het aantal voortijdig schoolverlaters (vsv'ers) dat zonder startkwalificatie het mbo verlaat, loopt verder terug. En daarmee komt de kabinetsdoelstelling van 25.000 vsv'ers in 2016 in zicht. In 2014 daalde het aantal vsv'ers bij Groenhorst met 13,3 %.