Groenhorst College Praktijkonderwijs Emmeloord

Onze school biedt een opleiding voor leerlingen die baat hebben bij een individuele aanpak. Het onderwijs richt zich op wonen, werken, burgerschap en vrije tijd. We zijn niet zomaar een school, we doen alles wat binnen ons vermogen ligt om de leerling verder te brengen en het beste uit zichzelf te kunnen halen.  

Groenhorst College Praktijkonderwijs Emmeloord krijgt een nieuwe naam! Vanaf augustus 2017 heten we Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord. Lees het hele verhaal.  

De lestijden

De lessen zijn dagelijks van 8.30 uur tot 14.15 uur of 15.00 uur. De stagedagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag.


Na je opleiding

Na school ga je werken, met of zonder hulp, of je leert nog door. Wat er voor mogelijkheden na praktijkonderwijs zijn, hebben we voor jou op een rijtje gezet.
 

Wat is Praktijkonderwijs?

Als je voor de eerste keer kennismaakt met praktijkonderwijs ben je vast benieuwd wat het precies inhoudt. Algemene informatie over Praktijkonderwijs vind je ook op deze site:

Statuten en reglementen

Groenhorst College Praktijkonderwijs heeft een aantal officiële documenten die je hier kunt vinden.

Kleine streekschool

Onze school is gezellig en iedereen kent elkaar. Dat geeft een goede sfeer. Je kunt makkelijk naar docenten stappen en zij weten precies wie jij bent. Je voelt je er snel thuis.

De groepen

Je komt bij ons niet in een klas, maar in een groep. Hoe dat werkt, lees je hier.Serviceloket

We doen meer dan lesgeven alleen. Op de weg van school naar werk kun je als leerling, maar ook als ouder, werkgever of stage-bieder van allerlei vragen tegen komen. We denken graag met je mee en bieden als we dat kunnen, een oplossing. 

Schoolgids 2016-2017

Wil je weten wanneer de vakanties zijn, wat de regels op school zijn of ben je op zoek naar het telefoonnummer van de administratie? Kijk dan snel in onze schoolgids!

Onze resultaten

Jij wilt een school waar je je snel thuisvoelt. Je ouders vinden het daarnaast belangrijk hoe de school presteert en bekend staat. Via 'Scholen op de Kaart' vinden jij en je ouders informatie over ons praktijkonderwijs.

 • Scandinaviëlaan 33a
  Tel. 088-0205120  

 • Nieuws

  PROef de zomer op de zomermarkt Groenhorst Praktijkonderwijs

  Op 6 juli organiseert Groenhorst Praktijkonderwijs een gezellige zomermarkt. De markt vindt plaats op het terrein van de school aan de Scandinaviëlaan 33a in Emmeloord.
 • Film! Neem een kijkje op onze school: Groenhorst college praktijkonderwijs

  Ben je benieuwd wat we doen op school? We hebben speciaal voor jou een video gemaakt over het Praktijkonderwijs.