Groenhorst Emmeloord

Emmeloord ligt midden tussen de groene akkers en weiden. Geen wonder dus, dat je juist hier uitstekende groene opleidingen vindt! Het vmbo van Groenhorst heeft alle leerwegen met een groen accent, en je kunt na je vmbo nog alle kanten op. Kies je voor het groene mbo, dan krijg je een gedegen vakopleiding in de richting melkveehouderij, akkerbouw, loonwerk & techniek, paardenhouderij, toegepaste biologie of hovenier. 

Groenhorst Emmeloord krijgt een nieuwe naam! Vanaf augustus 2017 heten we Aeres VMBO Emmeloord en Aeres MBO Emmeloord. Lees het hele verhaal.

Vmbo groen

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze vmbo-school is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om je heen. Ontdek dan dat bij Groenhorst Emmeloord geen dag hetzelfde is.

Mbo

Ben je op zoek naar een 'groene' mbo-opleiding? Groenhorst Emmeloord biedt 6 opleidingen: Teelt en groene technologie, groene ruimte (hovenier) toegepaste biologie, melkveehouderij, loonwerk en techniek en paardenhouderij. Bekijk hier ons aanbod van mbo opleidingen.

Mbo

Praktijkonderwijs

Groenhorst college Praktijkonderwijs biedt een opleiding voor leerlingen die baat hebben bij een individuele aanpak. Ons onderwijs richt zich op wonen, werken, burgerschap en vrije tijd. We zijn niet zomaar een school, we doen alles wat binnen ons vermogen ligt om de leerling verder te brengen en het beste uit zichzelf te kunnen halen.

10% korting op trekkerrijbewijs

Bestuurders die na 30 juni 1999 zijn geboren, dan wel geen B-rijbewijs of trekkercertificaat jeugdigen hebben, moeten een T-rijbewijs halen voor het besturen van landbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid. Ben je leerling Groenhorst, dan krijg je bij verkeersschool Attent 10% korting! 

Excellentie-programma wiskunde voor vmbo

Groenhorst Emmeloord start dit schooljaar met een uniek driejarig excellentie-programma voor onze wiskunde-uitblinkers. Leerlingen die talent hebben voor wiskunde bieden we extra uitdaging en verdieping in uiteenlopende wiskundevraagstukken en onderwerpen.
 • Nieuws

  Vaste planten terug in het straatbeeld van de Noordoostpolder

  Leerlingen mbo Groene Ruimte Groenhorst Emmeloord hebben in samenwerking met de gemeente Noordoostpolder een vaste planten concept ontwikkeld voor openbaar groen.
 • Nieuws

  PROef de zomer op de zomermarkt Groenhorst Praktijkonderwijs

  Op 6 juli organiseert Groenhorst Praktijkonderwijs een gezellige zomermarkt. De markt vindt plaats op het terrein van de school aan de Scandinaviëlaan 33a in Emmeloord.
 • Contact

  Hoe kunt u ons bereiken?