Groenhorst Emmeloord

Emmeloord ligt midden tussen de groene akkers en weiden. Geen wonder dus, dat je juist hier uitstekende groene opleidingen vindt! Het vmbo van Groenhorst heeft alle leerwegen met een groen accent, en je kunt na je vmbo nog alle kanten op. 

Kies je voor het groene mbo, dan krijg je een gedegen vakopleiding in de richting melkveehouderij, akkerbouw, loonwerk & techniek, paardenhouderij, toegepaste biologie of hovenier.

Vmbo groen

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze vmbo-school is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om je heen. Ontdek dan dat bij Groenhorst Emmeloord geen dag hetzelfde is.

Mbo

Ben je op zoek naar een 'groene' mbo-opleiding? Groenhorst Emmeloord biedt 6 opleidingen: Teelt en groene technologie, groene ruimte (hovenier) toegepaste biologie, melkveehouderij, loonwerk en techniek en paardenhouderij. Bekijk hier ons aanbod van mbo opleidingen.

Mbo

Praktijkonderwijs

Groenhorst college Praktijkonderwijs biedt een opleiding voor leerlingen die baat hebben bij een individuele aanpak. Ons onderwijs richt zich op wonen, werken, burgerschap en vrije tijd. We zijn niet zomaar een school, we doen alles wat binnen ons vermogen ligt om de leerling verder te brengen en het beste uit zichzelf te kunnen halen.

10% korting op trekkerrijbewijs

Bestuurders die na 30 juni 1999 zijn geboren, dan wel geen B-rijbewijs of trekkercertificaat jeugdigen hebben, moeten een T-rijbewijs halen voor het besturen van landbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid. Ben je leerling Groenhorst, dan krijg je bij verkeersschool Attent 10% korting! 
 • Nieuws

  Locatie voedselbos Groenhorst Emmeloord bekend

  12 september - Een ‘Emmeloords voedselbos’ waar praktijk en theorie optimaal samen komen, dat is de droom van mbo Groenhorst Emmeloord. En die droom wordt langzaam werkelijkheid. 
 • Nieuws

  Hoog rapportcijfer voor vmbo-groen

  5 september - Leerlingen van het vmbo-groen waarderen hun school gemiddeld met een 7. Dit cijfer is net zo hoog als bij vwo-leerlingen en ruim een halve punt hoger dan de waardering voor het totale vmbo. Dit blijkt uit nadere analyse van de LAKS-monitor. 
 • Contact

  Hoe kunt u ons bereiken?